Успех Крагујевчана на Дебатном турниру у Београду

На Дебатном турниру који се одржао у Првој београдској гимназији, Филип Пенев, члан Градског дебатног клуба Крагујевац, освојио је турнир у отвореној категорији заједно са партнером Обрадом Костићем из Београда, док је титула најбољег говорника у појединачној категорији такође припала Крагујевачком такмичару Огњену Миладиновићу.

Поред тога, и сви други такмичари клуба остварили су веома запажен успех. Милош Прокић био је други, а Павле Антонијевић шести најбољи говорник турнира. Павле Антонијевић и Лука Максић дошли су до полуфинала турнира, док су Огњен Миладиновић и Милош Прокић дошли до самог финала.

Делегација Градског дебатног клуба Крагујевац имала је укупно 6 представника, од којих су петорица били такмичари – Павле Антонијевић, Милош Прокић, Филип Пенев, Огњен Миладиновић и Лука Максић и судија Филип Станарчић.

Конкуренција је била изузетно јака, имајући у виду да су сви најбољи дебатери Србије учествовали на турниру у склопу припрема за државно првенство које се за месец дана одржава на Факултету политичких наука.

Такође, на турниру су учествовале све дебатне институције у Србији – Правни факултет у Београду, Факултет политичких наука у Београду, Факултет организационих наука, Прва и Трећа београдска гимназија, итд.

Турнир који се одржао у Првој београдској гимназији окупио је 88 такмичара из целе Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *