„На матуру без аутомобила“

У циљу превенције и скретања пажње матурантима колико је важно не возити у алкохолисаном стању и под дејством опијата, у свим крагујевачким средњим школама, у оквиру кампање „Вози безбедно – бирај живот“, до 16. маја биће организоване едукативне дебате.

Прву трибину која је одржана у Првој техничкој школи, организовале су лоакална самоуправа и Канцеларија за младе, у сарадњи са Ватрогасно -спасилачком бригадом, Заводом за хитну медицинску помоћ и Саобраћајном полицијом Министарства унутрашњих послова.

Матурантима Прве техничке школе предавачи су показали како да безбедно прославе матуру и последње дане у школи, а указали су и на штетност конзумирања алкохола и дроге.

Апеловали су на њих да током прославе не ремете јавни ред и мир и да се стриктно придржавају саобраћајних прописа, јер на тај начин чувају своју и безбедност својих другова.

Град Крагујевац, у сарадњи са установама и институцијама које се баве безбедношћу у саобраћају, организује трибине, у циљу превенције и скретања пажње матурантима колико је важно не возити у алкохолисаном стању и под дејством опијата.

Током одржавања матурских манифестација и прослава, полиција ће спроводити појачану контролу јавног реда и безбедности саобраћаја на местима где ће се окупљати млади.

Предавања ће до 16. маја бити одржана у свим средњим школама у Крагујевцу, као и у средњим школама у општинама које покрива крагујевачка Полицијска управа.

У оквиру пројекта „Матура 2019“, полиција ће, са матурантима, учествовати у спортским манифестацијама, као и у акцијама „На матуру без аутомобила“ и „За лепши и чистији Крагујевац“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *