На Правном факултету одржан јавни час – Рад полиције у локалној заједници

На Правном факултету одржан је јавни час на тему “Рад полиције у локалној заједници“, који су припремили студенти и професори ове високошколске установе.

Кроз теме које су обрадили студенти друге године, апострофирани су узрочници криминалитета и указано на значај превенције у борби против криминала и  функционисање органа безбедности.

Студенти су осмислили и одштампали корисне флајере и паное који дотичу теме насиља у породици, сајбер насиља, корупцију, депресију, борбу против наркотика.

Јавном часу су присуствовали представници Полицијске управе, Локалног антикорупцијског форума, управе факултета и градоначелник Никола Дашић.

У холу Правног факултета пред колегама, професорима, представницима локалне заједнице, али и Полицијске управе, студенти су презентовали истраживачки рад из области предмета криминалистике, али и безбедности.

Изворе тема и теза пронашли су у литератури, али и појавама са којима се боре скоро сва савремена друштва.

Иако се у редовном академском правничком образовању подразумева изучавање групе кривичних и криминалистичких предмета, акредитацијом коју је 2016. године крагујевачки Правни факултет добио за смер Унутрашњи послови и безбедност, интересовање за студирање ове друштвене области је све веће.

Сарадња са локалном заједницом и полицијом је успостављена пре две деценије.

Јавни час на тему “Рад полиције у локалној заједници“ још један је од примера искорака из теорије у праксу.      

Град Крагујевац  је својевремено био и први у држави који је формирао Локални антикорупцијски форум.

Има свој антикорупцијски план и препознао је превенцију као значајни ресурс за спречавање криминала.

Грађани очекују безбедност.

Сарадња струке и институција омогућава новој генерацији младих правника да се по завршетку школовања лакше суоче са појавама о којима за сада уче из литературе.

Студентима који су одржали јавни час на Правном факултету помогли су менторством Бранислав Симоновић, професор криминалистике и доцент Владимир Шебек, предавач на смеру Унутрашњи послови и безбедност.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *