На Шумадија сајму отворен сајам хортикултуре

На Шумадија сајму је отворен је Сајам хортикултуре, сајамска манифестација коју су Крагујевчани жељно ишчекивали.

Сајамска хала је ове године због новонасталих околности без излагача, али је на платоу испред зграде сајма цвеће, декоративно биље, семенску робу,садни и дендро матерјал, баштенску галантерију, машине и баштенски алат изложило преко 50 излагача.

Запослени на Шумадија сајму организовали су Сајам хортикултуре следећи препоруке надлежних који, без обзира на попуштање мера због Ковида-19, саветују примењивање свих превентивних мера и ношење личне заштитне опреме.

Сајам ће бити отворен до недеље, а посетиоце очекује богата понуда.

Крагујевчани, посебно они који воле цвеће и пролећно уређење дворишта и тераса, жељно су ишчекивали Сајам хортикултуре.

Због увођења ванредног стања одложени су сви јавни скупови, па су у предходном периоду заказане манифестације на Шумадија сајму биле одложене.

Следећи препоруке Института за јавно здравље, на платоу испред сајма, излагачи су изложили велики број садница цвећа које се могу купити по повољним ценама.

Сезонско цвеће попут лепог Јове, леденог срца, или кадифица, разне врсте врбена, зачинско биље и лозице могу се пазарити од 30 до 50 динара по садници, а мушкатле калиопе, бегоније, хортензије, петуније или руже имају већу цену. Излагачи су се потрудили да удовоље посетиоцима који воле декоративно биље и разне врсте садног материјала.

У Шумадија сајму подсећају да се Сајам хортикултуре традиционално организује крајем априла, али да ова сајамска манифестација, због епидемије и ванредног стања, није организована у планираном термину.

Врло брзо и ефикасно Шумадија сајам је контактирао произвођаче цвећа и зеленила и организовао Сајам хортикултуре.

Крагујевчани су већ првог сајамског дана дошли на Сајам хортикултуре.

Сајам ће бити отворен током викенда, а организатори позивају посетиоце да дођу на ову сајамску манифестацију, поштујући све мере заштите, уз придржавање препорука које је издао крагујевачки Институт за јавно здравље.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *