На територији града Крагујевца под амброзијом 47 хектара

Сузбијање и уништавање амброзије на јавним површинама на територији града Крагујевца одвија се на тридесетак локација, односно на површини од близу 50 хектара.

У Сектору зеленила Јавног комуналног предузећа Шумадија кажу да скоро да не постоји део града без присуства ове биљке, а највише је има у Станову, Шумарицама, Илићеву, Бресници и насељу Бубањ.

Сектор зеленила Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац интензивно ради на сузбијњау и уништавању амброзије на јавним површинама на територији града.

Ове активности почињу у мају и спроводе се до октобра, у периоду када амброзија вегетира, односно расте, развија се и цвета.

Амброзија је инвазивни коров, а физиологија ове биљке дозвољава брзо и лако ширење њених поленових зрна и семена.

Због тога је присутна и ван површина које Сектор зеленила одржава, па је неопходно интензивно уништавање овог корова.

Најједноставнији начин за то је кошење на висини нижој од пет центиметара, како би се спречило цветање и гранање амброзије.

За сузбијање и уништавање амброзије на јавним површинама на територији града Крагујевца, Градска управа за друштвене делатности је обезбедила девет милиона динара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *