На залихама довољна количина крви у УКЦ-у

Банка крви Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима Универзитетског клиничког центра Крагујевац је стабилна.

На залихама има довољно крви, а дефицитарних крвних група тренутно нема.

Захваљујући добром одзиву давалаца крви који свакодневно долазе у Службу за снабдевање крвљу и крвним продуктима, Универзитетски клинички центар Крагујевац је током зимског периода снабдевен неопходним јединицама крви.

Крв могу да дају све здраве особе од 18 до 65 година код којих се лекарским прегледом утврди да донирање драгоцене течности неће наштетити ни даваоцу, ни ономе ко прима крв.

У Служби за снабдевање крвљу и крвним продуктима подећају да крв треба да чека пацијента, а не пацијент крв и да само једно давање крви може да спаси три живота.

У наредном периоду биће организоване акције прикупљања драгоцене течности ван Крагујевца – у Чачку, Краљеву и Ивањици, док су у нашем граду планиране за фебруар.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *