Надлежни позивају на поштовање мера током празника

Нерадне дане током предстојећих празника многи ће искористити за одлазак у неки од планинских или бањских туристичких центара, дружење и боравак у природи.

У циљу спречавања инфекције корона вирусом и њеног ширења, надлежни апелују на доследну примену и поштовање противепидемијских мера, како нам се не би поновио фебруарски сценарио.

Инспекцијске службе биће на терену и током празника.

Ношење заштитне маске и одржавање физичке дистанце, неке су од основних превентивних мера којих треба да се придржавамо током пандемије Ковида 19, како би сачували сопствено, али и здравље других.

Уз редовно прање руку и дезинфекцију радног и животног простора, неопоходно је избегавати и боравак у затвореном са већим бројем особа.

С обзиром на то да се током предстојећих празника очекује већа концентрација људи у туристичким центрима, градским парковима, угоститељским објектима, али и на приватним прославама, надлежни апелују на одговорно понашање.

Осим на доследну примену и поштовање мера, надлежни позивају грађане, посебно младе, да се вакцинишу против корона вируса, уз образложење да ће комбинација имунизације и инспекцијског надзора довести до стабилне епидемиолошке ситуације.

Подсећају да се за разлику од периода када је био међу првима у Србији по броју новозаражених, у Крагујевцу сада, у просеку, дневно региструје око 50 ковид позитивних особа.

Иако је пред нама неколико нерадних дана, инспекцијске службе органозоваће дежурства, у складу са упутствима локалног и републичког Кризног штаба.

Осим комуналне милиције, комуналних инспектора и представника Полицијске управе, на терену ће бити и туристичка и саобраћајна инспекција, која ће контролисати јавни и такси превоз.  

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *