Одлуком Штаба за ванредне ситуације затвара се ковид болница Сајам

На основу актуелне епидемиолошке ситуације, односно смањења броја узоркованих пацијената на дневном нивоу, Штаб за ванредне ситуације града Крагујевца је наложио је затварање ковид амбуланте у Заводу за здравствену заштиту радника – Застава од петка 30. априла.

Како би се растеретио рад Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције Дома здравља, а пацијентима са симптомима корона вируса скратило време чекања на преглед, у Заводу за здравствену заштиту радника Застава је 23. марта по други пут отворена ковид амбуланта.

Након нешто више од месец дана рада, запослени у Медицини рада сутра излазе из ковид система и прелазе у редовне смене.

Здравствену заштиту грађанима са симптомима корона вируса у овој респираторној јединици у претходном периоду свакодневно од 7 до 20 часова пружало је шест екипа.

Одлуком локалног Штаба за ванредне ситуације сутра престаје са радом и привремена ковид болница „Сајам“, с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација на територији града Крагујевца и општинама Шумадијског управног округа стабилизована.

У складу са мерама Кризног штаба Владе Србије, градски Штаб је наложио инспекцијским службама, да у сарадњи са републичким органима, наставе са контролом поштовања противепидемијских мера.

У складу са препорукама Владе Србије и Министарства здравља, одлуком Штаба за ванредне ситуације наложено је Дому здравља да настави масовну имунизацију на територији Крагујевца.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *