Награда за Градску управу

Град Крагујевац је, поред Сокобање, Врања и Врњачке Бање једна од четири најбоље локалне самоуправе којој је уручена годишња награда коју додељује Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Награде су додељене у Врњачкој Бањи, за најбоље општинске/градске управе у примени принципа доброг управљања у 2022. години, у оквиру спроведеног Јавног позива за доделу Годишње награде.

Честитајући победницима, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић истакао је да је Наградни фонд ове године износио 10 милиона динара и да је стигло 30 пријава.

У име Града Крагујевца добитника награде у категорији Ефикасност и делотворност, присутнима се обратила чланица Градског већа за локалну самоуправу Сања Туцаковић која је истакла да је увођењем система пријаве проблема, упита и предлога грађана и правних лица путем софтверске апликације еКГрађанин и њена веза са апликацијом лична карта месних заједница, Град Крагујевац увидео као једини начин да ефикасно и систематично укључи своје грађане у предлагање мера за унапређење рада локалне самоуправе и решавање проблема у срединама у којима живе, што им омогућава да имају директно учешће у израду планова и одлучивање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *