Награда за професорку Друге крагујевачке гимназије

Професорка српског језика и књижевности Друге крагујевачке гимназије, Јелена Стевановић, ове године је награђена од стране Друштва за српски језик и књижевност као један од најбољих наставника, поводом 30 година рада лингвистичких секција Србије.

Јелена Стевановић уврштена је у 18 награђених наставника средњих и основних школа Србије, који су улагали велике напоре за припремање ученика за републичка такмичења лингвистичких секција.

Награда је дошла као потврда успешног и континуираног рада са ученицима у оквиру лингвистичке секције.

Интересантне и разноврсне активности, усмерене на проширивање знања о српском језику, окупиле су ученике, махом из филолошког одељења.

Ученици са великим успехом учествују на такмичењима која се тичу језика и језичке кутуре, књижевности и лингвистике.

Рад се састоји у прикупљању материјала за теме које сами осмисле, анкетирању, истраживању библиотека и библиотечких фондова, интернет материјала који могу после да уобличе у свој научни рад.

Ученици треба да свладају технику писања научног рада, увиде разлику између цитата и плагијата, науче како да сортирају прикупљени материјал и обликују га у један научно истраживачки рад који може да буде представљен на високом нивоу као што је републичко такмичење.

Професори српског језика Друге крагујевачке гимназије, наставиће рад са ученицима, са еланом и жељом да потврде успех који већ годинама уназад остварују.

Извештава новинарка РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *