Награђени аутори најбољих стихова „Ђурђевданских песничких сусрета“

На овогодишњи конкурс за учешће на „Ђурђевдански песничким сусретима“, које организује Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ пријавило се више од 150 аутора из Србије и земаља у окружењу, који су послали преко 250 песама.

Ауторима најбољих стихова у неколико категорија данас су уручена признања. „Ђурђевдански песнички сусрети“ део су Мајских свечаности, којима се обележава Дан града Крагујевца.

 У организацији Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ и ове године одржани су „Ђурђевдански песнички сусрети“.

Интересовање за учешће на овој традиционалној, шестој по реду манифестацији, организованој у част поезије, било је велико, о чему сведочи број песма приспелих на конкурс.

У жирију који је одлучивао о најбољим стиховима у неколико категорија, поред Илије Степановића из Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ били су Славимир Зеленкапић и Никола Теофиловић, књижевници и сарадници ове установе културе.

Радови са овогодишњих „Ђурђевданских песничких сусрета“ део су зборничког материјала који ће бити публикован у наредном периоду. У „Абрашевићу“ кажу да је ове године објављен Зборних песама са претходних пет сусрета, а осим похваљених и награђених у њему се налазе и стихови које су пређивачи Зборника оценили као квалитетне.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *