Најбољи светски ортопед Норберто Вентура стиже у Крагујевац

Клинички центар у Крагујевцу већ годину дана сарађује са тројицом највећих светских ортопеда из Шпаније, чија је специјалност лечење деформитета код деце, како би могла што боље да функционишу.

У крагујевачки Клинички центар 24. септембра стиже један од најбољих светских ортопеда Норберто Вентура, који ће у овој здравственој установи обавити 13 прегледа и 5 операција најмлађих пацијената из целе Србије.

Сарадња са водећим светским ортопедима из Шпаније значи много за српске пацијенте, посебно за децу, која болују од најтежих облика деформитета кичменог стуба.

Такве операције у свету коштају око 750 хиљада евра, док се у крагујевачком Клиничком центру обављају бесплатно.

Из Клиничког центра у Крагујевцу позивају родитеље деце са деформитетом кичменог стуба из целе Србије да закажу преглед, јер ће у наредном периоду шпански ортопеди у ову здравствену установу долазити у јуну и септембру.

Осим пацијената корист од заједничких операција директно имају и овдашњи хирурзи ортопеди, јер са на овај начин усавршавају за случајеве које нису имали у досадашњој пракси.

Последњих годину дана деца из Србије добила су наду у излечење захваљујући заједничком ангажаовању шпанско-српског лекарског тима.

Поред Клиничког центра у Крагујевцу, слично раде и у Клиничком центру у Нишу и на Институту за ортопедију Бањица.

Доктор Норберто Вентура у Крагујевац долази 24. септембра, а у Клиничком центру обавиће 13 прегледа и 5 операција.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *