Најчешће упале ушију лети

Упале уxа су врло чести пратиоци лета. Осим што су непријатни, они захтевају и лекарски третман.

Најчешћи разлог, према речима лекара, је упала ушног канала. У већини случајева се јаља након купања у базену, или мору.

Када су врели дани, већина грађана посећује базене и јавна купалишта. Међутим, после пар дана, врло често помоћ потраже у Дому здравља због упале ушног канала. У додиру са водом церумен бубри и изазива симптоме запушених ушију, бол у средњем уxу, или секрет.

Деведесет одсто деце добија упалу уxа на базену. Скоро да нема дана да током дана у ординацију не дође бар троје пацијената са овим проблемом, кажу лекари.

Да би грађани уживали у лету и купању, важно је да се придржавају савета лекара, чувају уши од претераног квашења, а посебно од коришћења штапића. Такође, превентивно треба деловати и напрскати уxо одређеним уљима, која служе да не дође до упале.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *