Најмлађи у посети крагујевачким ватрогасцима

Малишани из вртића “Бели анђео” посетили су данас крагујевачке ватрогасце, како би се боље упознали са опасностима које вребају, али и да би се снашли у случају пожара.

Деца су, у разговору са припадницима Ватрогасно-спасилачке бригаде, показала велико интересовање и завидно знање о послу ватрогасца.

Зашто ватрогасци носе заштитно одело? Како се користи ватрогасна опрема и да ли девојке могу да буду ватрогасци? Одговоре на ова и друга питања малишани из вртића “Бели анђео” могли су да добију приликом посете Ватрогасно-спасилачкој бригади.

За најмлађе је припремљена презентација прилагођена њиховом узрасту, кроз коју су могли да сазнају шта је посао ватрогасца, добију корисне и практичне савете како да брину о својој безбедности, а имали су прилику и да виде демонстрацију гашења пожара.

Кроз показну вежбу, деца су упозната са опасностима играња предметима који могу изазвати пожар, али и на који начин је најбоље реаговати, ако до пожара ипак дође.

Ватрогасну бригаду у Крагујевцу, у пратњи васпитача, посетило је око 50 малишана из вртића “Бели анђео”, узраста од три до шест година.

Васпитачи кажу да је, кроз симулацију интервенције и практичне примере из живота, малишанима објашњено како ватрогасци раде свој посао.

Поред информисања о начину рада, задацима и активностима које припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде предузимају ради унапређења безбедности деце, најмлађи су упознати и са последицама коришћења пиротехничких средстава.

Иако су деца била активна и током предавања, највећу пажњу малишана, ипак су привукла ватрогасна возила.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *