Највише притужби омбудсману на повреду радног права

Крагујевачком омбудсману годишње се обрати око хиљаду и по грађана, са различитим проблемима.

Уколико орган јавне власти не поштује правила свог посла, чиме се грађанима ускраћују Уставом гарантована права и слободе и уколико оштећени наилазе на бирократски зид, права адреса за решавање таквих проблема је канцеларија Заштитника грађана.

Уколико имате проблем који нисте успели да решите, права адреса за вас је Канцеларија заштитника грађана.

Омбудсману се можете обратити писаним путем, а притужба би требало да садржи име и презиме и тачну адресу, назив органа за који сматрате да је прекршио ваша права, опис повреде права, чињенице и доказе о предузетим активностима, као и предлог начина на који би ваша права могла да буду испоштована.

Крагујевачком омбудсману годишње се обрати око хиљаду и по грађана, а притужбе се углавном односе на повреду радног права.

О функционисању ове институције грађани могу да се информишу посредством брошуре коју могу преузети у канцеларији омбудсмана, у улици Светозара Марковића број 7, у дворишту Црвеног крста.

Канцеларија Заштитника грађана у Крагујевцу постоји од 2004. године. Према речима запослених, годишње буде решено око 10 одсто притужби грађана, што је и просек на републичком нивоу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *