Намирнице на крагујевачким пијацама под сталном контролом

На основу Закона о безбедности хране, ради постизања високог нивоа заштите и очувања здравља људи,

локална самоуправа у сарадњи са Институтом за јавно здравље и Јавним комуналним предузећем Шумадија Крагујевац, са инспекцијским службама Министарства пољопривреде, спроводи контролу намирница које се продају на градским пијацама.

Новац у износу од 500.000 динара, који је за те намене до сада издвајан из градске касе, у 2021. години је увећан, па је за контролу исправности намирница планирано 700.000 динара.

Крагујевчани који на градским пијацама купују воће, поврће, млеко и млечне производе, јаја, мед и остале намирнице могу да буду безбрижни, јер се сваког месеца обавља контрола пијачних артикала.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац наглашавају да се редовном контролим утврђује микробиолошка исправност намирница које су лако кварљиве, а такође се контролише и присуство пестицида у воћу и поврћу.

Уколико се утврди неисправност намирница оне се одмах повлаче из продаје.

На крагујевачким пијацама се контролише промет робе, употреба прописане радне одеће, валидност документације неопходне за продају намирница.

Продавцима који не поседују одговарајућу документацију забрањује се рад до тренутка доношења исправних докумената.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *