10 минута: Три награде за студенте ФИЛУМ-а

Филолошко – уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу има разлог да буде поносан на успехе својих студената.

Студенти Одсека за примењену и ликовну уметност, на овогодишњем, јубиларном 20. Бијеналу студентске графике Србије, освојили су три од шест равноправних награда које жири додељује.

Београдски Дом културе Студентски град од 1981. године приређује бијеналне изложбе студентског цртежа и графике, а основна идеја је презентовање дела будућих академских уметника, као и карактеристичних рукописа различитих ликовних школа.

Награђене графике студената ФИЛУМ –а настале су током редовне наставе графике код професора Владимира Ранковића и асистента, однедавно доцента – Филипа Мисите, током претходне академске године.

На овогодишњем 20. Бијелану студентске графике Србије, прегледана су 143 рада 92 кандидата, а учествовали су студенти основних, мастер и докторских студија са шест државних академија.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, отварање Бијенала, које је требало да буде у мају, одложено је за децембар 2020. а потом и за почетак 2021. године.

Признања награђеним и похваљеним студентима уручена су на свечаности одржаној 6. фебруара у Галерији Дома културе Студентски град на Новом Београду.

Чињеница да многи, а посебно награђени учесници досадашњих бијенала заузимају значајно место на савременој домаћој и иностраној ликовној сцени, потврђује квалитет и репрезентативност ове манифестације.

Извештава новинарка РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *