Наредне године детаљна реконструкција надвожњака у улици Јована Ристића

Једна од великих инвестиција која ће бити реализована наредне године у Крагујевцу је детаљна реконструкција надвожњака у улици Јована Ристића за шта су већ опредељена средства у предлогу градског буџета за 2021. годину и о коме ће се изјашњавати одборници на наредној седници локалног парламента.

Реконструкција надвожњака код  Железничке станице је неопходна јер је дотрајао и са великим оштећењима, потврдио је за Радио телевизију Крагујевац Владимир Доби члан Градског већа за за инвестиције и управљање пројектима.

Неколико насеља на десној обали Лепенице имају све израженији проблем у замршеној и преоптерећеној саобраћајној комуникацији која ће добрим делом бити решена изградњом нове улице Кошутњачки вис.

Искоришћен је део трасе постојеће Јужне обилазнице и допринеће да се велико саобраћајно оптерећење изведе на нову деоницу.

Житељи неколико насеља која припадају десној обали једине крагујевачке реке имаће бољу друмску комуникацију са индустријском зоном, са северним делом града, али и излазом на ауто пут.

Са изградњом ове путне трасе биће створени услови да се крене у један од највећих пројеката – а то је реконструкција надвожњака преко железничке пруге.

Надвожњак  у улици Јована Ристића,  једно је од најфреквентнијих места у одвијању саобраћаја у Крагујевцу.

Свакодневна употреба током четри деценије видљива је на сваком кораку.

Корозија је одавно изражена, а део степеница за пешаке пре две године се урушио тако да првих степеника и нема.

Испод надвожњака нема расвете, а на нагомилани отпад грађани одавно указују да је претња по здравствену безбедност.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *