Народна странка у Крагујевцу незадовољна малом матуром

Представници Народне странке у Крагујевцу изразили су незадовољство због новонастале ситуације са малом матуром.

У Градском одбору ове политичке организације кажу да у Пешачкој зони организују прикупљање потписа за петицију којом траже оставку актуелног министра просвете Младена Шарчевића.

Због новонастале ситуације са тестовима за малу матуру чланство Народне странке реагује.

Члан Градског одборастранке, Бојан Шпица каже да незадовољство траје доста дуго и да је ово само један у низу скандала који потреса нашу просвету последњих неколико година.

Шпица каже да су само ове школске године ученици четри пута излазили на уличне протесте.

Сада, права на улици траже малолетни основци, што је недопустиво, истиче Бојан Шпица.

Градски одбор Народне странке скреће пажњу и на музички фестивал Арсенал, који је већ препознатљив на регионалној фестивалској мапи.
Оцењују да актуелна градска власт није способна да искористи вишедневни музички догађај за промоцију туристичких и културних потенцијала Крагујевца.

Замерено је што се посетиоци на улазу у град сусрећу са изгледом аутобуске и железничке станице, којој, како тврде, као заштићеном културном добру из 19. века прети урушавање, и додају да се нико није досетио да постави Инфо пулт у близини станица, или центру града којим би се промовисао домаћин фестивала, а да је пример приходовања Новог Сада од Егзита већ недостижан.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *