Народна странка у Крагујевцу о политичком животу

У политички живот у Србији укуључује се све мањи број младих, док их је све више који одлазе из земље, оценили су представници Народне странке у Крагујевцу на конференцији за медије.

Представници Народне странке у Крагујевцу нагласили су да је актуелна власт у Србији успела је да отера младе из политике, али и земље.

Народњаци ову тврдњу поткрепљују чињеницом да све већи број младих који немају перспективу у земљи одлази из Србије.

Они који остану нису мотивисани за школовање.

Према подацима Републичког завода за статистику на свим високошколским установама у земљи прошле године уписано је 249 хиљада студената уписано, док је 45 хиљада успешно дипломирало.

Поражавајућа статистика доводи до закључка да се из године у годину тај број смањује, тврде представници Народне странке у Крагујевцу.

Образовни систем потресају константно афере, кажу у Народној странци и изражавају незадовољство због последње у низу афера која се бави дипломом министра унутрашњих послова.

У наредном периоду, Народна странка интезивно ће се посветити омладини, са циљем да се што већи број младих мотивише да се бави политиком, најављено је на конференцији.

У Народној странци обећавају да ће када дођу на власт, образована, културна српска омладина успоставити нови систем вредности у друштву.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *