Наставак сарадње ФМН са Универзитетом Сеченов из Москве

У оквиру сарадње Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Сеченов из Москве, настављена је реализација заједничких пројеката српских и руских научника.

Након испитивања патофизиолошких и физиолошких процеса у кардиоваскуларном систему на анималним моделима, ради се на успостављању модела Алцхајмерове болести и испитивању свих механизама који могу да буду укључени у ову болест.

Сарадња Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу са Универзитетом Сеченов из Москве, успостављена пре неколико година, је изузетно плодоносна и важна за обе стране.

До сада је резултирала континуираним истраживањима српских и руских научника, објављивањем заједничких радова и аплицирањем за заједничке пројекте. 

Међународна сарадња је један од приоритета московског Универзитета Сеченов.

Представници ове образовне установе сматрају да наука не може да се развија у једној држави и да је важно повезивање институција и истраживача и размена мишљења и идеја.

Сарадња научника из Крагујевца и Москве биће настављена и у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *