Настављена имунизација у Крагујевцу

Имунизација становништва против ковида 19 настављена је данас у Крагујевцу.

Позив да прими прву дозу вакцине британског произвођача „АстраЗенека“ добило је 720 Крагујевчана, који су се пријавили преко портала е-Управа.

Спортска хала у Великом парку и данас је била отворена за грађане који су се преко портала е-Управа изјаснили да желе да буду вакцинисани против корона вируса.

На вакцинацију првом дозом „АстраЗенеке“ позвано је 720 људи.

Уколико је неко од њих био спречен да дође, потребно је да се поново пријави, како би добио обавештење о новом термину имунизације.

Иако је одзив грађана велики, на овом пункту за вакцинацију нема гужве, захваљујући доброј организованости свих учесника у овом процесу.

У складу са бројем заказаних пацијената, одређује се колико ће лекара и медицинских сестара и техничара бити ангажовано, док укупан број вакцинисаних на дневном нивоу зависи од тога да ли је у питању прва или друга доза.

Без обзира на то што се имунизација сматра најсигурнијим начином заштите од заражавања корона вирусом, лекари апелују на доследну примену превентивних мера и након вакцинације.

Посебну пажњу треба да обрате они који су примили само прву дозу, јер се, према проценама струке, имунитет стиче две недеље након друге примљене дозе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *