ОШ “Наталија Нана Недељковић” за Дан школе добила информатички кабинет

Поводом Дана школе „Наталија Нана Недељковић“ отворен је информатички кабинет који је недавно опремљен средствима које је обезбедио град Крагујевац.

Ученици су извели културно-уметнички програм „Крагујевац, виђен очима једне породице“, а организована је и изложба ђачких цртежа знамеминитих личности Крагујевца.

Основна школа „Наталија Нана Недељкови“ недавно је добила нови информатички кабинет, који је средствима града, опремљен са 20 рачунара.

Дан школе је била прилика да се Информатички кабинет и званично отвори.

Једна од најстаријих основних школа у Крагујевцу “Наталија Нана Недељковић” у Грошници, отворена далеке 1842. године, име је добила по мајци народног хероја Раје Недељковића, стрељане на Бањици 1942.

Ове године, у оквиру обележавања 177-огодишњице постојања, приређен је занимљив и богат културно-уметнички програм.

Иако је у протеклом периоду школа ова образовна установа модернизовала рад, дух прошлих времена и даље је присутан.

Школа у којој је први учитељ био Данило Петровић, позната је, између осталог и по успесима стрељачке секције, чији су ученици освајали прва места на бројним републичким такмичењима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *