Неће бити Ђурђевданске седнице

Због свих ограничења која постоје у овом тренутку, Скупштина града Крагујевца, односно њени одборници не могу да одрже предстојећу Ђурђевданску седницу. 

Због ванредног стања проглашеног 15. марта  у нашој земљи све радње које се односе на админстрацију Скупштине града Крагујевца су стале.

Локална самоуправа усмерена је на борбу и превенцију против вируса КОВИД-19.

О термину одржавања свечане седнице Скупштине града и додели Ђурђевданске награде, како је изјавио за Телевизију Крагујевац Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града разговараће са шефовима одборничких група накнадно.

Пузирани су и рокови за конкурсе и пројекте и биће настављени дан после укидања ванредног стања.

У складу са одредбама пословника Скупштине града Крагујевца, надлежан одбор Скупштине града Крагујевца задужен за обележавање јубилеја и доделу награда и признања објавио је позив објављен у једном гласилу које се издаје на територији града, као и једном гласилу на подручју Републике за достављање предлога за кандидате за добитнике Ђурђевданске награде.

Због ситуације у којој се налази земља, па и град Крагуејвац, поставља се питање да ли ће уопште бити одржана свечана седница Скупштине града и додељена годишња признања? Сви предлагачи су доставили своје кандидате.

Таквих кандидата је 36 и надлежан скупштински одбор је послао допис градоначелнику са захтевом да формира комисију која би онда саставила листу кандидата који би требало да добију ово признање.

И све изборне радње су обустављене. Осам изборних листа је до увођења ванредног стања предало потребан број потписа да би могле да учествују на изборима и одлажу се до прекида ванредног стања.

Пузирани су рокови за конкурсе и пројекте. Ипак, локална администрација многобројне послове наставља.

Град Крагујевац је од увођења ванредног стања спровео низ активности на превенцији и заштити становништва од ширења епидемије Ковид-19, низ хигијенско медицинских мера, организовао из седмице у седмицу безбедну изоловану куповину за пензионере, формирао Опретивни центар, прегруписао волонтере да помогну у достави намирница и пензија.

Грађани Крагујевца, како је недавно изјавио директор полиције Владимир Ребић су на другом месту по поштовању мера забране кретања и савесном понашању.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *