Нема ванредних парламентарних избора

Парламентарни избори биће одржани кад за њих буде било време, а београдски избори редовно – у марту, одлучио је Главни одбор Српске напредне странке на предлог лидера партије Aлександра Вучића. Пре седнице Главног одбора, одржана и седница Председништва СНС-а.

У марту ће бити одржани редовни београдски избори, одлучио је Главни одбор СНС-а усвајајући тиме предлог који је лидер странке Александар Вучић изнео обраћајући се на почетку седнице ГО.

Новинаре је о тој одлуци обавестила чланица Председништва странке Маја Гојковић, која је рекла да је одлука донета након веома садржајне расправе, да је за њу гласало више од 500 чланова ГО, а само су четири била против.

То значи да ванредних парламентарних избора неће бити заједно с београдским, а одлуку је Гојковићева образложила као одлуку у интересу Србије, а мање у интересу СНС-а, истичући да је у овом моменту апсолутно неопходно да постоји стабилна парламентарна већина.

О кандидату напредњака за београдске изборе, како је рекла, и о тиму за те изборе, разговараће се на страначким органима, пре свега београдским.

Александар Вучић је раније данас, током обраћања на седници Главног одбора СНС-а, рекао да је његов предлог, иако каже да разуме разлоге других људи, да се у марту одрже само редовни београдски избори, а „парламентарне кад им дође ред“.

Лидер напредњака је нагласио да Главни одбор на крају одлучује.

Извор: РТС

Фото: sns.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *