Несавесно понашање грађана биће санкционисано

После снимка који су грађани поставили на друштвеним мрежама на коме се види како непознати починиоци у корито реке Лепенице истоварују грађевински материјал, реаговале су надлежне републичке и градске инспекције – еколошка, водна, комунална полиција.

На терену су били и начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који су поручили да се овакво понашање несавесних грађана неће толерисати.

На улазу у село Цветојевац, сам слив реке Лепенице је набујао због снега и падавина, а додатни садржај којим је река загађена могао је да изазове еколошке проблеме који би угрозили путну инфраструктуру.

Мештани Цветојевца су забринути због овог инцидента јер је примећено, а надлежне инспекције су потврдиле да се већ два пута догодила слична ситуација, односно два пута је писана прекршајна пријава.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *