Радио Крагујевац прославља 51. рођендан

Радио Крагујевац, најстарије електронско гласило у Шумадији, сутра обележава 51 годину постојања и рада. 

На таласној дужини од 312 метара, 18. јануара 1970. године Радио Крагујевац почео је да емитује програм, који је лако је нашао пут до публике.

Слушаност Радио Крагујевца надмашила је све очекиване прогнозе, па је остао забележен и занимљив историјски податак да је Радио Београд у једном периоду мењао програмску шему због конкуренције и слушаности Радио Крагујевца.

Поводом 51. рођендана Радио Крагујевца и 25. годишњице рада Телевизије Крагујевац, које ћемо обележити у складу са епидемиолошком ситуацијом, на нашем програму сутра од 11 часова, у емисији „Мозаик“ гостоваће некадашњи уредници, новинари, тон мајстори…

У специјалној емисији од  20 часова, некадашња и садашња тв лица и вокали који су били слушани и препознатљиви широм Шумадије испричаће део сликовите и живописне историје најстаријег електронског медија у региону…

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *