Неславан почетак туристичке сезоне

Невреме које је задесило Грчку и крах туристичке агенције “САБ травел”, која је отказала све аранжмане до краја године утицали су на неславан почетак овогодишње туристичке сезоне.

У поплављеним деловима Грчке има Крагујевчана који су помагали локалном становништву да спасу потопљена возила.

Туристи из Крагујевца који су тренутно у Грчкој су безбедни, нерачунајући пех са неискоришћеним данима за боравак на плажи, сазнајемо у овдашњим агенцијама.

Пропало је летовање и путницима који су намеравали и уплатили арнжмане преко агенције САБ травел.

Сви оштећени Крагујевчани наредних дана уз документацију могу преко ЈУТЕ и осигурања ДДОР Нови Сад да поврате од 60 до 70 одсто уплаћеног новца.

Туристи из Србије у Метаморфозису помагали су Грцима а у Никитију који је највише погођен невременом пре полиције и ватрогасаца човек из Македоније први је помогао људима из аутомобила који су завршили у мору, наводи сајт “Грчка инфо”.

Хитне службе раног јутра чисте улице, плаже, продавнице и куће. Већина локала и продавница ради нормално, а туристи из неколико хотела и вила су евакуисани у друге смештаје.

У областима Касандра, Ситонија, Атос, Олимпска и Солунска регија, ни у једном летовалишту киша није оставила веће последице преноси “Грчка инфо”.На Евији, је било поплава, али се ситуација полако стабилизује.

Непријатност су на старту овогодишње туристичке сезоне доживели и грађани који су одабрали аранжман агенције САБ травел за летовање.

Оштећени Крагујевчани, али и представници надлежних институција из Београда нису желели да дају изјаве док туристичка инспекција не заврши свој део посла у случају агенције САБ.

И прошлог јуна у Грчкој је беснело невреме, па туристи који се одлучују за летовање у овом периоду из године у годину броје све мање дана на плажи.

Јули, август и пријатан септембар обећавају поправљање туристичке сезоне, кажу у агенцији Марко Поло и додају да се највише уплаћују аранжмани за Грчку, Турску, Египат као и ранијих година.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *