Ни киша није спречила базар за Душана

Хуманитарни базар за Душана Остојића одржај је у Пешачкој зони, упркос неповољним временским приликама.

Своје производе представиле су чланице удружења Хумани Гружани, а акцији се прикључило и Друштво гуслара Карађорђе.

Приход од продаје произвда намењен је за лечење Душана Остојића из села Врбета, а организатор ове хумане акције је група грађана који су окупљени у организацију „Дуле до победе“.

Да је само воља потребна за добро дело потврдили су сви који су се данас окупили у Пешакој зони где је, упркос хладном времену и киши, организован продајни базар за Душана Остојића.

Неуролошки поремећај који Душан има, узрок је неправилног развоја мишића, спуштања стопала, деформације костију, појаве невољних покрета и нестабилног хода, али и неправилног рада срца, отежаног говора, изразито слабе концентрације и меморије.

Душаново лечење свих ових година се свело на физикалне терапије и бањско лечење, што није било довољно.

Задња нада да би се зауставила прогресија болести је трансплатација матичним ћелијама која се ради у иностранству.

Хумани људи дошли су на продајни базар, па је чак и по киши, пешачка зона изгледала као живо и вредро место где се купује и продаје.

Душану су средства потребна за специјалистичке прегледе, трансплатацију матичним ћелијама, рехабилитацију, физикалне третмане, бањско лечење, ортопедска помагала путне трошкове и смештај. Недељни базар у Великом парку је ипак отказан.

До новог базара можемо да помогнемо слањем смс-а са садржајем 987 на 3030.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *