Никола Дашић: Сведоци смо деструктивних активности хулиганских групација

Српска напредна странка у Крагујевцу најоштрије је осудила синоћни вандализам и напад хулигана на зграду Градске управе као и на Полицисјку управу у Крагујевцу.

„Иако смо мислили да је COVID 19 једина несрећа која је задесила нашу земљу у овим временима, испоставило се да нисмо у праву.

На жалост, сведоци смо деструктивних активности појединих хулиганских групација које су озбиљно организоване и спремне да угрозе безбедност грађана, полиције и интегритет институција.

Сада, када се као и цео свет суочавамо са пандемијом, када се здравствени радници боре да сачувају сваки живот, када председник државе брани територијални интегритет Србије на међународном плану, било би погрешно рећи да није време за овакво дивљаштво, јер за дивљаштво никадa није време“, рекао је Никола Дашић, члан Главног и Извршног одбора Српске напредне странке и додао да је уверен да ће се Србија изборити са тим.

„Као демократска држава увек смо неговали право на слободу говора, миран протест исказивање мишљења, а неговаћемо и даље.

Право на рушење и вандализам никада! Насилници нису „неки млади људи“, а свакако нису они млади који су у току ванредног стања помагали старијим суграђанима у снабдевању.

Њих нисте тада могли да затекнете у Црвеном крсту или како волонтирају у хуманитарним организацијама.

Ови насилници, више је него очигледно, су организовани за рушење институција.

Подсетићу да је испред Народне скупштине Српска напредна странка 2011. године организовала протест са готово 100.000 људи, а да тада ни једна каменица није полетела на припаднике полиције, нити је ико био повређен.

Ово што се дешава у последња два дана није протест, то је тероризам“, поручио је Дашић.

Уверавамо грађане да у нашој земљи могу слободно и без страха да живе, раде и привређују.

Србија ће заштитити своје грађане и своју имовину јер је озбиљна земља, а не танка грана која се ломи преко колена.

Позивамо све грађане да се придржавају мера и препорука Кризног штаба како бисмо заштитили једни друге, а да оджавају још већу дистанцу од насилника – са њима ће се обрачунати држава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *