Николић: Незапосленост у Крагујевцу пала са 25.000 на 16.000 незапослених

Господине председниче за мање од годину дана пресекли сте две врпце у Крагујевцу. Тиме нисте отворили две нове фабрике већ два нова индустријска парка. Један носи назив Феникс а други Мајнд парк,” изјавио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић, приликом обраћања на отварању фабрике кинеске компаније Јанфенг.

Оба назива шаљу јасне поруке, један да смо свесни да само напоран рад може подићи из пепела, а други говори о нашој индустријској традицији, о вези индустрије и образовног система, о дуалном образовању, инжењерској нити која је већ постала део крагујевачког генетског кода.

Развој индустрије пратио је и развој града. У последњих 200 година са сваким новим великим пројектом Крагујевац је увећавао број становника.

Пре пет година када смо преузели одговорност за управљање градом, у Крагујевцу је било 25.500 незапослених, а данас 16.000. Чека нас нова миграција и нова развојна ера.

Фабрика коју данас отварамо изграђена је за мање од 10 месеци, са све куповином земљишта, дозволама, инфраструктурним опремањем, пројектовањем и градњом.

Захваљујем се и честитам свима који су учествовали у томе а посебно компанији ЦТП, нашем и Јанфенговом партнеру са којима већ радимо на новим пројектима.

Вама господине председниче дугујемо посебну захвалност јер сте нам помогли да инфраструктурно опремимо индустријске зоне и региструјемо нову Слободну зону „Шумадија“ чији ће Јанфенг бити први корисник.

Захваљујемо се и на томе што сте препознали значај изградње коридора Баточина – Мрчајевци чији су саставни део обилазница око Крагујевца и траса Вучковица – Мрчајевци, јер тиме Крагујевац повезујемо са аеродромом Морава и читаву Западну Србију са нашим градом, индустријским, универзитетским и Клиничким центром,” истакао је Николић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *