Вучић: Крагујевац ће бити центар Србије, повезан са Коридорима

“У Крагујевцу нам остаје да још много тога урадимо, много смо новца из Београда дали Крагујевцу у претходном периоду и уверен сам да ће људи у Крагујевцу тек у будућности моћи ће да виде колико је то било значајно и шта од свега тога могу да добију за себе и своју децу,”  изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић приликом обраћања на отварању фабрике кинеске компаније Јанфенг у Крагујевцу и додао: 

“Извињавам се људима што су толико дуго чекали на завршетак ауто пута Баточина – Крагујевац, суочили смо се са бројним техничким проблемима. У сваком случају у најкраћем могућем року то завршавамо.

Крећемо у пројектовање и изградњу брзе саобраћајнице преко Вучковице до Мрчајеваца, да бисмо спојили Крагујевац са Коридором 10, са аеродромом у Лађевцима али и са Краљевом, Рашком, Копаоником, Пазаром, Косовском Митровицом.

Истовремено ће Крагујевац бити центар Србије ослоњен на своју југозападну страну, једнако колико и на североисточну страну. Биће близу и Коридора 10 и Коридора 11.

Данас је важан дан за Крагујевац, за Србију и хоћу да кажем велико хвала кинеским пријатељима, да се захвалим вама екселенцијо, на огромном труду у раду и ангажману и да се захвалим свим људима који су радили на довођењу Јанфенга у Крагујевац, на изградњи ове прелепе хале, на отварању целокупне слободне зоне, али пре свега да честитам радницима вама првих 193 запослених у овом погону.

Прва продукциона линија је инсталирана, друга је стигла, а трећа и четврта стижу до априла. Сигуран сам да ћемо много пре краја следеће године имати првих 400 запослених, а укупно 800 до 2023. године.

За нашу земљу је запошљавање људи било од кључне важности. Данас би желео да, у овом свечаном тренутку, кажем да је Србија први пут, од како се званично мери ниво незапослености, од 1995. године, први пут има мање од 10% незапослених.”

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *