Николина Јекић победница другог конкурса за доделу награде “Катарина Мировић“

Ученица Средње школе „Добрица Ерић“ из Кнића, Николина Јекић победница је другог конкурса за доделу награде “Катарина Мировић“.

У знак сећања на нашу прерано преминулу колегиницу, Радио-телевизија Крагујевац је 2022. године установила награду која носи њено име, а додељује се ради афирмације креативног телевизијског стваралаштва из области села и аграра и мотивицања младих да наставе професионални пут Катарине Мировић.

Прича о великом успеху дечака из мале сеоске средине који је сањао и остварио своје снове, издвојила се као најквалитетнија од многобројних радова који су пристигли на адресу наше медијске куће.

Стручна комисија је оценила рад Николине Јекић из Кнића као оригиналан и достојан награде „Катарина Мировић“.

Награда „Катарина Мировић“ додељује се младим, креативним ауторима чије су приче инспирисане животом и радом младих на селу.

Радио телевизија Крагујевац је 2022. године установила награду „Катарина Мировић“ у знак сећања на нашу прерано преминулу колегиницу.

Сценарио Николине Јекић из Кнића биће реализован кроз тв причу, у продукцији наше медијске куће, која ће бити емитована на програму Телевизије Крагујевац.

Овогодишњој победници конкурса ће у наредном периоду бити уручена плакета као и вредна робна награда.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *