Нишка црквена певачка дружина „Бранко“ отворила ОКТОХ

„Октобру хододарје – ОКТОХ“ једна је од најзначајнијих и најдуговечнијих манифестације установе Спомен-парк „Крагујевачки октобар“.

Серијом музичких концерата који се одржавају пре и после Великог школског часа, негује се сећање на крагујевачке жртве 1941. године.

Овогодишњи ОКТОХ почео је наступом Нишке црквене певачке дружине „Бранко“ на Ђачком тргу, испред Прве крагујевачке гимназије.

Испред Прве крагујевачке гимназије организован је наступ Нишке црквене певачке дружине „Бранко“.

Основан 1. септембра 1887. године при Саборном храму Свете Тројице у Нишу, хор „Бранко“ имао је част да отвори овогодишњи ОКТОХ.

Наводе да наступ пред крагујевачком публиком носи одређену одговорност јер је дужност свих нас да се сетимо крагујевачких жртава.

Нишка црквена певачка дружина „Бранко“ одликована је Златном медаљом за заслуге, а носиоци су и Ордена Светог Саве првог реда.

Хор чине ученици, интелектуалци, студенти и уметници који су крагујевачку публику решили да проведу кроз музички времеплов и представе им песме које датирају из различих епоха.

Наредни концерт заказан је за 7. октобар када ће наступити Градски камерни оркестар „Шлезингер“ у Другој крагујевачкој гимназији.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *