Ноћ музеја у Крагујевцу

Међународна културна манифестација „Ноћ музеја“ ове године одржава се 16. пут, а Крагујевац је један од градова у коме ће бити организоване бројне изложбе.

Овогодишња програмска тема носи назив „Слобода, као симбол освајања и упражњавања слободе уметничког изражавања“.

Ноћ музеја одржава се 16. пут у Србији, а Крагујевац је један од градова који се придружио овом јединственом културном догађају.

Учешће у овогодишњој „Ноћи музеја“ узеле су крагујевачке установе културе, факултети, музеји и галерије које ће 18. маја отворити врата посетиоцима до касно у ноћ.

Као и претходних година, Народни музеј у Крагујевцу, на више локација, од 18 до 24 часа организује више догађања.

У галерији Музеја посетиоце очекује изложба под називом Уситњавање, док је централни догађај планиран за 17 и 30 часова у конаку Кнеза Михајла.

Истовремено, на спрату Конака може се погледати изложба под називом “Шумови мора” Природњачког музеја из Београда где се могу видети ретке врсте шкољки и других морских становника, од Атлантског до Кинеског и Јужног мора.

Традиционално, у „Ноћи музеја“ биће отворена изложба и у Малом ликовном салону, али и кућа Проте Милоја Барјактаревића.

Спомен парк “Крагујевачки октобар” овогодишњу ноћ музеја обележиће са две изложбе.

Након отварања изложбе на спрату Музеја, посетиоци ће имати прилику да уживају у концерту који ће одржати ученици Средње музичке школе” др Милоје Милојевић”.

У „Ноћи музеја“ биће отворен и музеј Стара ливница, док ће у галерији Дома омладине, од 20 часова бити постављена изложба Горана Соргића под називом „Сорга, изложба слика крагујевачких уметника“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *