Нова гаража у центру

У улици Кнеза Милоша, иза „Срца“, градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима данас је положио камен темељац за изградњу нове вишеетажне паркинг гараже, која ће имати 200 нових паркинг места.

Планирано је да радови буду завршени најкасније до 31. августа 2020. године.

Вредост инвестиције коју финансира ЈКП „Шумадија“ је три милиона евра.

Крагујевац ће за 210 дана добити прву модерну еколошку гаражу са 200 паркинг места, најавио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић, који је са сарадницима у присуству грађана, положио камен темељац за изградњу овог објекта.

Иако је крајњи рок за завршетак радова 31. август, на основу добре сарадње са извођачем радова, према речима градоначелника Николића, очекује се да радови буду завршени и пре рока, односно почетком пролећа.

Јавно комунално предузеће „Шумадија“ финасира радове у износу од 360 милиона динара самостално, без финансијске помоћи локалне самоуправе.

Градоначелник Радомир Николић најавио је, поред изградње овог објекта у центру града, још четири гараже и то иза дворане „Шумадија“, код Заставиног солитера, код „Фонтане“ у центру града и у комплексу Клиничког центра.

У локалној самоуправи интензивно раде на проналажењу бољих саобраћајних решења у неколико градских насеља.

Евидентно је да постоји велики застој у саобраћају, посебно на великм градским саобраћајницама, због оптерећености транзитних путева који пролазе кроз град.

У плану је и низ инфраструктурних пројеката, а који се односе на изградњу нових улица, кружних токова и уређењу саобраћајница.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *