Нова правила за угоститељске и трговинске објекте у Крагујевцу

Угоститељски објекти на територији града Крагујевца, који припремају и послужују храну,

имају рок до краја године да начин рада усагласе са недавно усвојеном одлуком локалног парламента, која предвиђа обавезу коришћења искључиво уређаја на струју, природни гас или обновљиве изворе енергије.

Одлука се односи на објекте у такозваној првој зони, која обухвата простор између „СББ хале Језеро“ и Тржног центра „Плаза“, односно од Великог парка преко Сушичког потока до десне обале Лепенице.

На последњој седници Скупштине града измењена је и Одлука о радном времену угоститеља и трговинских радњи смештених у стамбеним објектима, која ће се примењивати у редовним околностима, када мере Кризног штаба буду стављене ван снаге.

Због бројних дописа грађана упућених локалној самоуправи, у циљу решавања проблема загађења ваздуха и ширења непријатних мириса из угоститељских објеката који припремају храну, Скупштина града Крагујевца усвојила је Одлуку о њиховом уређењу и опремању.

Реч је о потпуно новој одлуци, која предвиђа новине у начину рада те врсте објеката.

Опремање посебним уређајима за одвођење дима, паре и мириса, као и других штетних емисија гасова, заједничка је обавеза угоститеља из обе зоне, док за оне који се налазе у првој, важе додатна правила.

Изменама Одлуке о радном времену угоститеља, трговина и занатлија, смештених у стамбеним зградама, биће решен проблем буке, на који су станари често указивали надлежним службама.

Ново радно време ових објеката примењиваће се у редовним околностима, када мере Кризног штаба, буду стављене ван снаге.

Њихови власници су до тада у обавези да се придржавају одлука највиших државних и локалних инстанци донетих у циљу сузбијања епидемије корона вируса.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *