Нова процедура реналне денервације на Клиници за кардиологију

Клиника за кардиологију УКЦ Крагујевац успешно је имплементирала нову процедуру реналне денервације, уз подршку Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Ова процедура, раније је рађена у Клиничко-болничком центру Бежанијска коса, а актуелно лечење пацијената реналном денервацијом, изводи се у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње и од скоро у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Тиме је Одељење интервентне кардиологије Клинике за кардиологију доступно свим пацијентима, који гравитирају УКЦ Крагујевац, а потребно им је лечење RDN процедуром.

У уторак, 15. новембра 2022. године, биће организован радни симпозијум посвећен интраваскуларној литотрипсији – специјалној методи уклањања калцијумских наслага у срчаним артеријама код пацијената са тешком коронарном болешћу, код којих су дијагностикована чврста калцификована сужења зидова крвних судова.

У Сали за катетеризациују Клинике за кардиологију УКЦ Крагујевац, уз подршку професора Универзитетског клиничког центра Србије, Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларнеболести Војводине, биће третирана три пацијента методом интравасуларне литотрисије.

Рад у Сали за катетеризацију, биће директно емитован видео линком у сали Библиотеке бивше Интерне клинике, где ће присутни лекари бити у директној комуникацији са лекарима у Сали за катетеризацију и имаће прилику да дискутују о вођењу процедуре и решавању најкомплекснијих лезија интраваскуларном литотрипсијом.

Путем платформе ZOOM, свим лекарима интервентним кадриолозима у Србији, биће омогућено да прате радни симпозијум у организацији Клинике за кардиологију УКЦ Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *