Нова радна зона у Собовици

Одборници Скупштине града Крагујевца на данашњој седници заказаној по хитном поступку усвојили су, готово једногласно, Предлог Плана детаљне регулације „Радна зона Собовица – Лужнице“.

Овај предлог подржао је 71 од укупно 72 присутна одборника. За разлику од претходних седница, на овој су изостале оштре критике представника опозиционих странака на рачун актуелне локалне власти и њеног руковођења гадом.

Опозициони одборници, који су на самом почету седнице изјавили да ће гласати за oвај предлог, једино су од градоначелника Радомира Николића затражили да објасни да ли је кинеска компанија „Цмек“, која је своје погоне требало да изгради у Собовици, одустала од најављене инвестције у Крагујевцу, с обзиром на то да истичу рокови за њену реализацију.

Одговарајући на ово питање, Николић је рекао да је Протокол о извозу говеђег меса из Србије у Кину недавно потписан у Будимпешти, што је, како је навео, био један од предуслова за долазак кинеских инвеститора.

Генерално, и власт и опозиција мишљења су да је формирање нове радне зоне прилика за изградњу фабрика и отварање радних места, односно смањење стопе незапослености на овом подручју.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *