Нова водоводна мрежа у Радној зони „Феникс“

У новом делу Индустријске зоне, Радној зони „Феникс“, запослени у ЈКП „Водовод и канализација“ раде на постављању нове водоводне мреже.

Радови ће бити завршени у року од двадесетак дана, а новац за ове послове у износу од 27 милиона динара издвојен је из градске касе.

Део Петровачке магистрале и Радна зона „Феникс“ биће препознатљиви као нови индустријски комплекс смештен на рубном делу града.

У делу Индустријске зоне, радници и машине градског Водовода интензивно раде, како би се у договореном року од 22 дана завршили послови на постављању нове водоводне мреже, на коју ће бити прикључен Дата центар и компаније које ће радити на овој локацији.

Постављањем нових инсталација, водом ће у потпуности бити покривена комплетна Индустријска зона.

Већи део послова је урађен, а завршетак радова се очекује до краја овог месеца.

Радови се интензивно обављају и у насељу Денино брдо. На овој локацији је у току постављање кишне, фекалне и водоводне инсталације, у дужини од девет километара, за коју је град Крагујевац издвојио 187 милиона динара.

Према речима надлежних, пројектна документација за реконструкцију водоводне мреже у градским насељима је у потпуности завршена.

Канцеларија за јавна улагања ће, на основу те документације, издвојити око два милиона евра, односно 240 милиона динара за замену дотрајалих азбестних цеви.

У улицама у којима грађани најчешће пријављују кварове, а то је у Станову, у Балканској улици у Сушици, насељима Багремар и Бресница и Танкосићевој улици у насељу Филип Кљајић, биће замењене старе азбестне цеви. Почетак ових радова планиран је на пролеће.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.