Aмбулантa Филип Кљајић због адаптације привремено измештена

У Здравственој амбуланти Филип Кљајић која је направљена шездесетих година прошлог века било је готово немогуће организовати процес рада, јер су услови били изузетно лоши, а адаптација неопходна.

Ова здравствена станица која припада Заводу за здравствену заштиту радника Застава, привремено је, док трају радови, изместила медицинску службу на локацију „Звезда“.

Град Крагујевац је за реновирање ове амбуланте издвојио око шест милиона динара, а радови ће, према речима надлежних, бити завршени за 60 дана.

Потпуна реконструкција електо, водоводне и канализационе мреже као и систем топлификације, адаптација подова и зидова и реконструкција крова на згради амбуланте Филип Кљајић биће завршени према пројекту и плану за два месеца.

Град Крагујевац је од тренутка преузимања оснивачких права Медицине рада, уложио сто милиона динара за враћање дугова и повезивање стажа запосленима.

Након тога, из градске касе обезбеђено је још 43 милиона дина за куповину рачунарске опреме и набавку новог ултразвучног апарата.

Локална самоуправа је издвојила и око 6 милиона динара за потпуну реконструкцију амбуланте Филип Кљајић.

На локацији „Звезда“ здравствени радници, организовани у дев смене, радиће са 13 хиљада пацијената који долазе у ову установу.

У амбуланти Филип Кљајић лече се некадашњи Заставини радници, али и локално становништво из насеља Илићево, Маршић и дела Лепеничког булевара.

У адаптираним просторијама биће организовани прегледи код изабраних лекара и рад лабораторије.

Након детаљне реконструкције ове здравствене амбуланте, медицинско особље радиће у далеко бољим условима, а пацијенте ће у реновираној згради дочекати окречени ходници и уредне и чисте ординације.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Aмбулантa Филип Кљајић због адаптације привремено измештена”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *