Нове компаније стижу у Мајнд парк

Током епидемије корона вируса производња у халама компаније ,,Мајнд групe“ није обустављана, а сачувана су сва радна места.

Како би се спречило ширење епидемије Kовида 19, “Мајнд гупа“ је организовала рад по сменама, али и упутила на рад од куће одређени број запослених.

Иако је у време ванредног стања очуван континуитет производње, било је потешкоћа када је реч о динамици испоруке делова од страних добављача, јер су многе фабрике у иностранству током априла и маја биле затворене, а запослени остајали без посла.

Сарадња са немачком компанијом „Сименс“ одвијала се несметано, па су редовно испоручивани делови за производњу трамваја и возова, наводе у „Мајнд групи“.

На простору од око 55 хиљада квадрата, у две производне хале – челика и алуминијума, пуним капацитетом, у „Мајнд групи“ ради око хиљаду радника.

Током ванредног стања организован је сменски рад, како би се радници заштититли од потенцијалне заразе, али и спречило ширење инфекције.

Помоћ коју је упутила Влада Републике Србије у виду финансијске подршке кроз исплату минималнилних зарада имала је велики значај, јер су сачувана сва радна места, а допринела је и очувању континуитета производње.

У наредном периоду, наводе у „Мајнд групи“, планирана је друга фаза инвестиција.

Биће формиран нови производни погон, али и повећан број запослених.

У оквиру „Мајнд групе“ , на простору од сто хиљада квадрата, производњу ће отпочети нови партнери „Мајнд групе“.

Почетком епидемије корона вируса у Србији, компанија „Милановић“ која ради у оквиру „Мајнд групе“ у погону Третман вода, произвела је 50 тона дезинфекционог средства натријум-хипохлорит које је допремљено Јавном комуналном предузећу „Шумадија Крагујевац“ и општинама Шумадијског управног округа.

Једна од компанија која послује у оквиру „Мајнд групе“, „АММ“ донирала је пацијент мониторе Клиничком центру у Крагујевцу у вредности од 50 хиљада евра.

Уколико епидемиолошка ситуација буде стабилна, за јесен је планиран раст производње, просторно проширење и повећање броја партнера који ће радити у оквиру „Мајнд групе“.

Предвиђено је и увођење нове, модерне технологије, а иако није планирано масовно запошљавање, очекује се и отварање нових радних места.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *