Нове мере или продужетак постојећих?

Сутра ће заседати Кризни штаб и на тој седници биће донете одлуке о даљим мерама за сузбијање ширења корона вируса, најавила је премијерка Ана Брнабић.

Иначе, мере које су донете уочи Нове године, да угоститељски објекти, тржни центри и услуге могу да раде до 20 сати, а продабнице прехрамбене робе до 21 са, важе до сутра.

Брнабић је рекла да је већ започела разговоре са медицинским делом Кризног штаба око свих мера, и за улазак у Србију, у око школа, у о мерама за привреду.

“Кризни штаб ће заседати сутра пре подне, тако да ћемо сутра усвојити нове мере или донети одлуку о продужењу постојећих”, рекла је Брнабић.

Премијерка је изјавила да ће Србија до краја јануара имати два милиона вакцина, различитих произвођача, укључујући и количине које су стигле крајем децембра.

Рекла је да се широм Србије вакцинишу здравствени радници, и да је до сада око 9.300 вакцинисано у прве две приоритетне категорије – геронтолошки центри и здравствени радници, као и да ће бити довољно вакцина за све који буду хтели да се вакцинишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *