Зимскe службe у приправности, путеви проходни

Све градске саобраћајнице и путеви на сеоском подручју су проходни, као и државни путеви првог и другог реда, тврде надлежни у зимским службама.

Улице у Крагујевцу и сеоске путеве у зимском периоду одржава ЈКП Шумадија Крагујевац, док је у надлежности Предузећа за путеве Крагујевац одржавање државне путне мреже на територији Шумадије и Поморавља у дужини од преко 770 километара.

На снази је други степен приправности Зимске службе, а екипе путара и расположива механизација су на терену и спремни су да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

Предузеће за путеве Крагујевац има довољно соли, каменог агрегата и ризле, а на терену је 12 камиона са свом пратећом опремом, који су распоређени на девет пунктова, на територији Шумадије и Поморавља.

У случају већих падавина број камиона ће се повећати и на 18. Иначе, ова служба има на располагању 24 камиона, 9 утоваривача и другу потребну механизацију за рад. У одржавање је укључено око 350 путара.

У оквиру зимске службе Јавног комуналног предузећа „Шумадија Крагујевац” ради 10 екипа, 6 на градском и 4 на сеоском подручју. И у овом градском комуналном предузећу спремно дочекују обилније снежне падавине.

Јавно предузеће „Путеви Србије“ саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање треба да возе опрезно.

Апелују да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу, уз максималан опрез у вожњи јер је, због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима и влажних коловоза, могуће стварање поледице.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *