Нове пословне идеје

Резултати пројекта намењеног развоју предузетничког духа код студената, који је реализовао Развојни бизнис центар Крагујевац, уз подршку Министарства омладине и спорта, представљени су у Бизнис иновационом центру.

Овом приликом проглашене су и најбоље бизнис идеје студената који су учествовали у пројекту.

За програм подстицања студената на покретање сопствених бизнис идеја, пријавило се 15 кандидата са неколико крагујевачких факултета.

Они су током предходна три месеца имали прилику да, кроз обуке и рад са менторима, тестирају, развију и реализују своје бизнис идеје.

На завршном такмичењу, које је одржано на крагујевачком Природно-математичком факултету, учествовало је 9 студената, који су након обуке, унапредили своје идеје.

Било је занимљивих идеја, а жири је као најбољу изабрао бизнис идеју студента треће године Факултета инжењерских наука, који је осмислио веб платформу, чији је циљ да повезује фризере и муштерије на што лакши начин.

Развојни бизнис центар на овом пројекту имао је доста партнера. Поред Економског, Природно математичког и Факултета инжењерских наука, пројекат је подржала и локална самоуправа.

Студентима који имају амбиције за бизнис, своја искуства пренео је и успешни међународни старт-ап експерт и предузетник из Америке.

На конференцији, поводом завршетка пројекта, истакнуто је да је развој старт-ап културе на факулетима веома важан за успех, не само студената, већ и средине у којој живе.

Извештава новинарка РТК Наташа Лазаревић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *