Нови декан Медицинског факултета

Функцију декана Медицинског факултета у Крагујевцу наредне три године обављаће професор доктор Владимир Јаковљевић, редовни професор предмета физиологије у овој високообразовној установи.

Разлог за избор новог декана Медицинског факултета настао је јер је пре неколико дана досадашњи декан, професор доктор Предраг Чановић поднео оставку.

Чановићу је иначе пре месец дана почео трећи мандат, али је како је речено Телевизији Крагујевац из личних разлога оставком престао да врши функцију декана.

Нови декан, Владимир Јаковљевић у првом обраћању јавности поручио је да ће се залагати за интезивну међународну сарадњу, унапређење наставе и поштовање свих позитивних помака које су ранија руководства учинила за развој Медицинског факултета последњих двадесет година.

Избор Владимира Јаковљевића, редовног професора физиологије за декана потврдио је Савет медицинског факултета на предлог Наставно научног већа, које је на данашњој седници са 93 одсто гласова, односно 79 за, Јаковљевићу поверило дужност декана.

То је било довољно да потом Савет Медицинског факултета са 14 потврдних гласова, односно једногласно, изабере професора доктора Владимира Јаковљевића за декана наредне три године.

Без једногласне подршке, новоизабрани декан Владимир Јаковљевић каже не би се лепо осећао, а чињеница да га је подржала већина из колектива створила је осећај части али и обавезује.

Јер је за упис ове године за студирање на Медицинском факултету владало рекордно интересовање.

Рођен у Крагујевцу, Владимир Јаковљевић после основног и средњег образовања у родном граду на Медицинском факултету стиче диплому 1995. године, где је и магистрирао и докторирао 2004. године.

Академску каријеру усавршавао је специјализацијом у Београду.

Аутор је 77 научно истраживачких публикација објављених у престижним медицинским издањима широм света.

Сарађује са колегама из Русије и Америке. Залагаће се за побољшање међународне сарадње.

У првом обраћању јавности, новоизабрани декан Медицинског факултета у Крагујевцу нагласио је да је последњих годину дана доста проблема пратило овдашњи Универзитет, и да је неопходно што пре стабилизовати прилике у академској јавности.

Јаковљевић је нагласио да изузетно поштује рад ранијих колега, руководства и свих предавача који су са великим напором последње две деценије градили Универзитет и Медицински факултет.

Иначе, настава за нову генерацију бруцоша почела је 10. септембра на свих 5 студијских програма.

Овог викенда настава почиње за нову генерацију доктораната.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Нови декан Медицинског факултета”

  1. Arsenijevicev poslusnik, lice sa poternice i covek koji je suprugu, medicisku sestru, progurao na doktorske studije. Pravi kadar i naslednik klana Arsenijevic & Canovic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *