Нови изглед Аутобуске станице у Крагујевцу

Аутобуска станица у Крагујевцу добила је потпуно нови изглед.

Превозничка фирма „Јањушевић“ из Прибоја, као нови власник, реконструисала је комплетан објекат који сада задовољава све стандарде међуградског саобраћаја.

Монтажни угоститељски објекти, руинирани киосци, рупе на тротару, смеће и дотрајала чекаоница, све је то прошлост за аутобуску станицу у Крагујевцу.

Након решеног имовинског питања, превозничка фирма Јањушевић која је сада власник станице, комплетно је реноварила објекат како би путници који дођу у Крагујевац имали утисак да се налазе у једном од четири највећа града у Сбији.

По пројекту и организацији рада долазни перон је измештен ван станице како би се смањиле гужве и омогућило путницима да лакше и брже дођу до својих одредишта у граду.

Поред камера, монитора и увођења дигиталних технологија које су олакшале рад запосленима, на аутобуској станици је по најновијим стандардима омогућено коришћење објекта и osobama са инвалидитетом.

Због тренутне ситуације са пандемијом Корона вируса и смањеним бројем путника, аутобуска станица има два перона мање.

На аутобуској станици у Крагујевцу сада дневно има око 100 полазака, а укупно су регистрована 242 поласка.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Нови изглед Аутобуске станице у Крагујевцу”

  1. Moglo i zaštita od vetra da se zastakli ceo peron gde čekaju putnici a unutar njega mala baštica. Da bude malo savremena u odnosu na druge gde i dalje postoji čučavac. Aparati za kafu, čaj, WiFi,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.