“Нови стрипски тренутак”

Удружење “Свет стрипа” организовало је у Дому омладине програм “Нови стрипски тренутак” на коме је представљен десети број часописа Киша под називом “Приче о Дилану Догу”.

Организатори су најавили и неколико догађаја који тек очекују крагујевчане у 2018. години као и школу девете уметности која се одржава већ четврту сезону заредом.

Свет стрипа је и основан са идејом да промовише и популаризује стрип кроз образовање и издаваштво.

Овакви скупови повезују ауторе са колекционарима и љубитељима стрипова и тако јачају капацитет организације која промовише значај развијања свести о овој врсти визуелне уметности.

Крагујевчане је дочекала велика берза стрипова и најновији број “Кише” уз објаву конкурса за стрип Крагујевачки победник.

Посетиоци су чули и најаве за предстојеће догађаје који их очекују у овој години у организацији Света стрипа.

Заинтресованима за школу девете уметности која улази у четврту сезону рада представљен је и наставни план за 2018. годину.

“Нови стрипски тренутак” први пут је одржан пре шест година а овогодишњим манифестацијама и организовањем школе стрипа доказује да и поред најновијих технологија још увек има велику армију љубитеља и поштоваоца како међу старијима, тако и међу млађом популацијом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

One thought on ““Нови стрипски тренутак””

  1. Повратни пинг: „Novi stripski trenutak“ – Bookvar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *