Нови студијски програм на Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу, осим београдског и нишког, носилац је новог студијског програма мастер академских студија Информационе технологије.

Мастер програм крагујевачког Универзитета, као део интердисциплинарних мастер 4.0 програма, креиран је у сарадњи четири факултета у Крагујевцу: Природно-математичког, Факултета инжењерских наука, Факултета техничких наука и Економског факултета.

Студијски програм Информационе технологије уписаће 35 студената, а једноипогодишње мастер студије биће организоване на српском и енглеском језику.

Информационе технологије представљају велику шансу за запошљавање и напредовање младих људи.

Све више продиру у различите области, при чему студијски програми морају да прате развој информационих технологија, рекао је ректор крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић.

Факултети су једине установе које могу да пруже знање на нивоу који је потребан привреди, а њихова суштинска предност је то што нуде предавча који је експерт у конкретној области.

Нови мастер програм конципиран је тако да обрађује области Анализе података, Дистрибуирано рачунарство, Интерактивно рачунарство, Организација и управљање пројектима.

Право на упис имају студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама из области математике, електротехничког и рачунарског инжењерства, рачунарских наука, машинског инжењерства, организационих наука, информационих технологија, биомедицинског инжењерства, или на неком сродном студијском програму.

Информационе технологије акредитоване су као једноипогодишње мастер студије на српском и енглеском језику, а новина је то да ће предавања студентима држати и експерти који раде у познатим компанијама.

Студенти ће, током мастер школовања, на пракси провести осам недеља у компанијама.

Од 35 предвиђених места за нов студијски програм мастер академских студија Информацфионе технологије планирано је 15 буџетских и 10 самофинансирајућих студената.

Иницијатива „Дигитална Србија“ и Универзитет у Крагујевцу стипендираће по петоро студената.

Конкурс за упис на мастер академске студије Информационе технологије отворен је од 9. до 18. октобра.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Нови студијски програм на Универзитету у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *