КЦ Крагујевац добио нову акредитацију на седам година

Клинички центар у Крагујевцу добио је решење о реакредитацији на период од седам година.

Овај сертификат потврђује да је повећан квалитет пружања медицинских услуга и безбедност пацијената, оцењују у менаџменту ове здравствене установе.

Према речима проф. др Предрага Саздановића, директора крагујевачког Клиничког центра, нова акредитација показује да Клинички центар у седмогодишњем периоду испуњава све неопходне акредитационе услове за једну врхунску здравствену установу.

Акредитацију да је медицинска установа са добром клиничком праксом, која испуњава све неопходне услове да пружи врхуснку здравствену услугу, крагујевачки Клинички центар добио је на период од седам година.

Овај серификат омогућава Клиничком центру у Крагујевцу да склопи уговоре о пружању здравствених услуга и страним држављанима, а са друге стране и потпише протоколе о пословно-техничкој сарадњи са сличним установама у земљи и иностранству.

Клинички центар Крагујевац је реакредитацијом добио сертификат на седам година, што само показује да је повећан квалитет пружања здравствених услуга и безбедности пацијената у овој установи, истакао је Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

У Клиничком центру Крагујевац подсећају да је за реакредитацију заслужан читав колектив, уз напомену да је седмогодишњи сертификат нови стимуланс за боље пословање.

Иначе, Клинички центар Крагујевац је прва установа терцијарне здравствене заштите у Србији, која је ушла у процес акредитације и први пут акредитована 2011. године.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.